Photographing your moments in San Francisco, California

fotoshoots

ABOUT

Presets

BLOG

CONTACT

HOME

Studio San

Het nieuwe jaar is begonnen dus neem ik even de tijd om terug te blikken op 2022. Zowel persoonlijk als op business vlak was dit een jaar met veel veranderingen, veel ups maar uiteraard ook downs.

Zoals elk jaar begonnen de eerste maanden moeizamer. De feestdagen zijn voorbij, er moet terug wat op de uitgaven gelet worden, het is buiten donker, nat en koud,… kortom; geen goede fotoshoot periode. Maar zoals elk jaar maken we er het beste van!

Zo werden we in januari getrakteerd op enkele mistige dagen, wat zorgde voor een mysterieuze sfeer tijdens de fotoshoots. Zo zie je dat het niet altijd golden hour moet zijn!

In februari organiseerde ik de eerste mini sessies voor Valentijn. Twee dagen lang mocht ik op een idyllische locatie in Gent de liefde vastleggen.

In april stonden de twee mini sessies op de agenda: de MOM DAYS. Samen met collega fotograaf Lore brachten we een ode aan alle mama’s! We toverde de eventlocatie Voizine helemaal om tot een ware fotolocatie met maar liefst 5 bohemian settings.

En toen… toen brak de lente/zomer aan. En wat voor een zomer! Stralende dagen vol zon, geen spatje regen te zien. Voor de natuur minder leuk, voor mij ideaal. Naast het huwelijksseizoen dat volop begon, begonnen ook de magische golden hour shoots (my favorites!). Ik mocht enorm veel gezinnen, koppels, baby’tjes en families ontmoeten. Soms had ik (naast mijn halftijds job) 10 fotoshoots op één week, niet de beste planning maar ik kan moeilijk ‘nee’ zeggen en ik doe dit zooooo graag!/

Daarnaast werd een van mijn grote dromen eind juni ook werkelijkheid. Ik stapte samen met Elien van elienvandenbrande photography het vliegtuig op richtig het zonnige Italië 🇮🇹 3 dagen lang fotografeerde we het perfecte Italian Wedding met alles erop en eraan! Genietende onder de stralende Italiaanse zon de mooiste bruid en bruidegom vastleggen op beeld. Wat. Een. Droom.

Na de over drukke zomer begon de drukke herfst. Ook een van mijn favoriete seizoenen voor fotoshoots! De blaadjes vallen van de bomen en de natuur wordt gedekt in een warm oranje dekentje, love it!

Herfst betekent ook = voorbereiden van de kerstshoots 🎄 Opnieuw sloeg ik samen met Lore van StudioLW de handen in elkaar om unieke settings te creëren voor gezellige kerstfoto’s. Na het grote succes van vorig jaar lag de lat (en de stress) hoog. Dagen lang brainstormen, Pinterest afscrollen, discussiëren, moodboards creëren,… Laat ons zeggen dat de kerstsessies de meest stressvolle periode van het jaar is.

Dit jaar kozen we voor 2 dagen binnen sessies met meer dan 6 verschillende settings en 1 buiten sessie waarbij we een tipi tent omtoverde tot een kersttafereel. Opnieuw was het een succes en mocht ik heel veel bekende maar ook nieuwe gezichten ontmoeten!

De laatste weken van 2022 werd het eindelijk wat rustiger en nam ik ook echt de tijd om eens te rusten. 2022 was een jaar van veranderingen, zowel mijn bedrijf als ikzelf groeide enorm, waarvoor ik ook enorm dankbaar ben. Maar alles heeft een keerzijde, in 2022 kende ik geen rust (of toch heel weinig). Ik werkte halftijds voor mijn werkgever maar daarbovenop voltijds voor mijzelf. S’morgens voor het werk mailtjes beantwoorden en administratie, na het werk doorrijden naar een shoot en ‘s avonds in de zetel editten tot ik ging gaan slapen. Elke dag opnieuw. Ik doe mijn job enorm graag dus het voelt niet aan als écht werken maar soms werd het toch te veel. Daarnaast ging het de eerst helft van het jaar niet zo goed met mijn gezondheid, gelukkig werd dit stilletjes aan beter en kon ik toch nog genieten van de zomer.

Mijn eerste goed voornemen voor 2023? Mijn grenzen bewaken (zeker als de zomer er aan komt), leren ‘nee’ zeggen en in de eerste plaats doen wat ik graag doe. Ik zal dus zeker en vast 100% voor jullie klaar staan maar zal moeten zoeken naar een gezond evenwicht tussen werken en ontspannen.

In 2023 zal ik me vooral focussen op liefde, nieuw leven en familiefotografie. Want dat is het aller aller liefste wat ik doe. Ook vrij werk blijft belangrijk om mijn creativiteit te kunnen uiten. Volgende zomer staat er opnieuw een geweldig buitenlands huwelijk op de planning waar ik nu al naar uit kijk! Tot slot organiseer ik doorheen het jaar ook mini sessies voor verschillende gelegenheden.

2023, let’s go! 💥

xxx Valerie

Comments +

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

volg me

Nice to meet you!

Ik ben Valerie, lifestyle fotograaf uit Herzele maar beschikbaar overal! Ik maak van kleine momenten waardevolle herinneringen.